shadkala

فروشگاه اینترنتی

shadkala

فروشگاه اینترنتی

برای گیمینگ به پردازنده چند کور نیاز داریم؟

برای گیمینگ به پردازنده چند کور نیاز داریم؟

انتخاب گرافیک مناسب برای گیمینگ کار نسبتاً آسانی است. تنها کاری که باید انجام دهید بررسی یکسری بنچمارک، مشخص کردن کارایی مورد نظرتان و هزینه‌ای است که تمایل به پرداخت آن دارید. اما شرایط برای پردازنده متفاوت است. هر چند کارایی پردازنده هم متناسب با مشخصات آن متفاوت است اما مشخص کردن کارایی پردازنده برای گیمینگ کار سختی است چون ممکن است عملکرد پردازنده در هر بازی و بسته به نوع گرافیکی که با آن کار می‌کند، متفاوت باشد. یکی از ویژگی‌های پردازنده که اغلب مواقع به چشم می‌خورد، تعداد کورهای آن است. اما برای گیمینگ به پردازنده چند کور نیاز داریم؟ آیا تعداد کورهای پردازنده در این زمینه اهمیتی دارد؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را پیدا کنید.

کور سی‌پی‌یو چیست؟

به زبان ساده، تعداد کورها مشخص می‌کند که سی‌پی‌یو همزمان قادر به انجام چه تعداد کار است. در گذشته سی‌پی‌یوها تک کور بودند و قادر به انجام همزمان چندین کار نبودند بلکه سیکل ساعت آنها خیلی سریع بود و به سرعت بین کارهای مختلف جابجا می‌شدند. نیازی به گفتن نیست که این سیستم عملکرد چندان همواری نداشت.
در سال 2005 با عرضه اولین پردازنده‌های دو کور که راه را برای پردازنده‌های چند کور باز کردند شرایط تغییر کرد. مدت زیادی طول نکشید که شاهد عرضه پردازنده‌هایی با 4، 6، 8 و حتی تعداد بیشتری کور بودیم.
اما با توجه به اینکه سی‌پی‌یوهای چند کور می‌توانند از نظر انجام همزمان چندین کار و اجرای نرم‌افزارهای حرفه‌ای مختلف بهبود قابل توجهی ایجاد کنند، در زمینه گیمینگ بالا بودن تعداد کورها چه تاثیری دارد؟

مقایسه عملکرد تک کور با چند کور در زمینه گیمینگ

در گذشته داشتن یک سی‌پی‌یو با چند کور تاثیر چندانی نداشت چون خیلی از بازی‌ها طوری برنامه نویسی نشده بودند که بتوانند از چندین کور سی‌پی‌یو استفاده کنند اما در سال‌های اخیر این شرایط به میزان چشمگیری تغییر کرده است.
طبیعتاً از آنجایی که در حال حاضر پردازنده‌های دارای چندین کور بسیار متداول شده اند، توسعه دهندگان هم استفاده مناسب از قابلیت‌های پردازنده‌های چند کور را شروع کرده و بازی‌ها را با این هدف بهینه سازی می‌کنند.
اما هنوز هم برای گیمینگ کارایی هر تک تور نسبتاً به چند کور مهم تر است اما از آنجایی که امروزه بیشتر بازی‌ها در نهایت از چندین کور استفاده می‌کنند، نباید اهمیت تعداد کورها را نادیده گرفت.
با این حال می‌توان گفت که در مجموع مناسب ترین سی‌پی‌یو برای گیمینگ در سال 2020 سی‌پی‌یوی 6 کور است و سی‌پی‌یوهایی مثل Intel Core i5-9600K یا AMD Ryzen 5 3600X در بین بیشتر پردازنده‌های میان رده بهترین عملکرد را دارند.
البته این به آن معنا نیست که سی‌پی‌یوهای چهار کور برای گیمینگ مناسب نیستند و هنوز هم برای سیستم‌هایی که با بودجه کمتر سرهم می‌شوند بسیار مناسب هستند.
متاسفانه امروزه نمی توان مدل‌های چهار کور را برای آینده مناسب دانست و قطعاً با بیشتر کارت‌های میان رده عملکرد مطلوبی ندارند. در رابطه با پردازنده‌های 8 کور یا بیشتر هم اینکه چنین پردازنده‌هایی مناسب گیمینگ هستند یا خیر به میزان زیادی بستگی به گرافیکی دارد که قرار است با آن کار کنند.
برای مثال، جفت کردن پردازنده i7-9700K با یک گرافیک GTX 1660 Ti فایده‌ای ندارد اما اگر گرافیک پیشرفته‌ای مثل RTX 2080 Super داشته باشید، استفاده از یک سی‌پی‌یوی Ryzen 7 یا i7 قدرتمندتر بهتر است.

مقایسه کور فیزیکی با کور منطقی

وقتی درباره کورهای سی‌پی‌یو صحبت می‌کنیم، باید به بحث کورهای منطقی یا ریسمان هم توجه داشته باشیم.
تکنولوژی فراریسمانی شرکت اینتل و چند ریسمانی شرکت AMD این امکان را فراهم می‌کنند که یک کور فیزیکی بتواند همزمان دو کار را انجام دهد و مثل دو کور منطقی مجزا عمل کند.
اما پاسخ این سوال که آیا فراریسمانی و ابرریسمانی خوب هستند یا نه به میزان زیادی مثبت است.
بیشتر پردازنده‌های Ryzen شرکت AMD تکنولوژی چند ریسمانی را دارند حتی مدل‌های ارزان قیمت تا متوسط آن. در عین حال در رابطه با نسل نهم پردازنده‌های اینتل، فقط مدل‌های پیشرفته i9 تکنولوژی فراریسمانی را دارند اما قرار است مدل‌های نسل دهم Comet Lake مجهز به تکنولوژی فراریسمانی باشند تا بتوانند بهتر با AMD رقابت کنند.
هر چند تعداد کورها و ریسمان‌ها به افزایش سطح کارایی کمک می‌کند اما عملکرد آنها در هر بازی متفاوت است. اینکه Ryzen 5 3600X 12 کور و i5-9600K فقط 6 کورد دارد به این معنا نیست که عملکرد اولی در زمینه گیمینگ بهتر است. همانطور که قبلاً اشاره شد، همه چیز بستگی به این دارد که بازی مورد نظر چگونه کدنویسی شده باشد و با چه گرافیکی استفاده شود.
همانطور که در ویدیوی بالا مشاهده می‌کند، گاهی اوقات تفاوت کارایی بسیار کم است یا اصلا هیچ تفاوتی وجود ندارد در حالیکه ممکن است در بعضی بازی‌ها تفاوت قابل ملاحظه‌ای وجود داشته باشد.

ایجاد تنگنا

وقتی گرافیکی به دلیل کند بودن پردازنده و عدم توانایی آن برای صدور سریع فرمان‌ها با حداکثر ظرفیت کار نمی کند، گفته می‌شود که تنگنا ایجاد شده است. همین شرایط در هنگام کار کردن پردازنده‌ای قدرتمند مثل i7-9700K با گرافیک ارزان تر مثل GTX 1650 Super ایجاد می‌شود.
در چنین شرایطی داشتن پردازنده‌ای قوی تر به معنای دستیابی به کارایی بهتر در هنگام بازی نیست و در واقع شما بی دلیل برای سی‌پی‌یو هزینه بیشتر پرداخت کرده اید.
در نهایت، هیچ روش قابل اطمینان و دقیقی برای مشخص کردن اینکه چه پردازنده‌ای با چه گرافیکی تنگنا ایجاد می‌کند وجود ندارد. ماشین حساب‌های تنگنا می‌توانند تا حدی به شما برای تشخیص این موضوع کمک کنند اما آنها هم صددرصد دقیق نیستند.
در مجموع می‌توان گفت:
• پردازنده‌های i3 و Ryzen 3 برای گرافیک‌های کم هزینه مثل Radeon RX 580 یا GTX 1650 Super مناسب هستند.
• پردازنده‌های i5 و Ryzen 5 برای گرافیک‌های میان رده مثل Radeon RX 5600 XT یا RTX 2060 Super مناسب هستند.
• پردازنده‌های i7 و Ryzen 7 برای گرافیک‌های پیشرفته مثل RTX 2070 Super یا RTX 2080 Super مناسب هستند.
پردازنده‌های i9 یا Ryzen 9 در مجموع برای گیمینگ بیش از حد قدرتمند هستند مگر اینکه قصد داشته باشید از نرم‌افزارهای حرفه‌ای استفاده کنید که به پردازنده قوی احتیاج دارند یا یک سیستم چند گرافیکی داشته باشید.

نتیجه گیری

همانطور که مشاهده می‌کنید هیچ پاسخ مستقیم یا ساده‌ای برای این سوال وجود ندارد. تا چند سال پیش پردازنده‌های 2 کور برای بعضی سیستم‌ها مناسب بودند و امروزه افزایش سریع تعداد کورها و ریسمان‌ها باعث منسوخ شدن پردازنده‌های 4 کور شده است.
در مجموع در سال 2020، پردازنده‌های 4 کور برای سیستم‌های کم قیمت مناسب هستند اما برای پیکربندی‌های میان رده پردازنده‌های 6 هسته‌ای مناسب هستند. در عین حال پردازنده‌های 8 هسته‌ای برای سیستم‌های پیشرفته تر مناسب هستند.
لازم به ذکر است که این آمار و ارقام نوعی تعمیم دادن محسوب می‌شوند و ممکن است عملکرد واقعی که دریافت می‌کنید در هر مدلی، برای هر گرافیکی و در هر بازی متفاوت باشد بنابراین توصیه می‌شود که حتماً بنچمارک‌ها را بررسی کنید.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد